1. Cunoscand tipul de finisaj al pardoselii din lemn urmariti procedurile corecte de intretinere pentru fiecare tip de finisaj.

2. Nu aplicati niciodata ceara pe o pardoseala „urethane”. Majoritatea pardoselilor instalate in ziua de azi au finisaje „urethane”.

3. Nu se folosesc produsele destinate vinilinului sau produse pentru ceramice pe pardoselile din lemn. Ceara de lustruit acrilica dauneaza lemnului facandu-l alunecos si dandu-i repede un aspect tern.

4. Daca aveti dubii in privinta finisajului parchetului, consultati-va cu instalatorul sau cu furnizorul de lac.

5. Plasati bariere de praf sau covorase la intrarile interioare si exterioare pentru a opri pietricelele, mizeria si nisipul.

6. Maturati sau aspirati regulat pardoselile din lemn.

7. Niciodata nu spalati cu un mop ud pardoselile din lemn. Apa baltita poate da un aspect tern stratului de finisaj, poate deteriora lemnul si lasa in urma reziduri decolorante.

8. Stergeti urmele de mancare sau alte picaturi imediat cu un prosop uscat sau usor umezit (stergeti uscat).

9. Pentru o pardoseala ceruita, lustruiti pentru a readuce stralucirea. S-ar putea sa doriti sa investiti intr-o masina monodisc.

10. Nu aplicati ceara in exces pe pardoseala ceruita. Daca pardoseala are un aspect tern mai bine incercati sa o lustruiti. Sub mobila sau in zonele mai putin utilizate nu trebuie sa aplicati ceara de fiecare data cand aplicati pe zonele foarte utilizate pentru a nu obtine un strat prea ingrosat.

11. Puneti plastic sau protectori sub picioarele mobilelor pentru a preveni zgarierea si urmele lasate la tarsaire.

12. Tineti minte: pantofii sport si cei cu tocuri inalte pot ciobi orice suprafata a pardoselii.

13. Cand mutati mobila grea protejati pardoseala introducand o carpa sub picioarele mobilei.

14. In cazul pardoselilor din lemn din bucatarie puneti un covor in fata chiuvetei pentru a strange apa.