Usile de intrare si de interior au rolul principal de a ne oferi siguranta si intimitatea de care avem atat de mare nevoie. Totodata, daca le alegem corect, ele pot contribui intr-o mare masura la infrumusetarea locuintei. Altfel spus, designul unei usi poate schimba radical aspectul interiorului.
Alegerea usilor potrivite pentru o locuinta este ocazionata, in mod normal, de renovarea acesteia sau de achizitionarea unei locuinte noi.
USA DE INTRARE intr-o casa este primul lucru care „se vede” si care defineste imaginea locuintei noastre.
USILE DE INTERIOR completeaza aceasta imagine. De asemenea, usile de interior nu delimiteaza doar spatii, ci sunt si linia de demarcatie intre doua sau mai multe universuri, reusind sa fie parte integranta, dar si o prelungire a acestora.
Ca urmare a specificului produsului (usile se incorporeaza in constructiile de diverse tipuri si le determina in final calitatea, utilitatea si pretul), alegerea mai putin ispirata a unor usi poate avea efecte mult mai importante si vizibile ca alte achizitii. Durata de viata a unei usi este mult mai mare ca in cazul altor produse. Mai usor se inlocuieste un alt produs (un covor, o draperie, etc.) ce nu va place,decat o usa.
In plus, usile „va inconjoara” tot timpul, determinand nivelul de confort al spatiului in care traiti, avand impact chiar si asupra sanatatii dumneavoastra.
Impactul poate fi si de natura financiara, o usa de calitate putand duce la reducerea cheltuielilor necesare pentru asigurarea confortului termic al constructiilor. Si siguranta dumneavoastra si a familiei depinde tot de usi. Nu exista usa „de nespart”, dar o usa de calitate, fara „inflorituri” care sa tradeze opulenta si sa atraga hotii, poate sa-i descurajeze pe acestia sau sa le ingreuneze actiunile.

ALEGEREA USII DE INTRARE IN APARTAMENT SAU CASA

Usile de exterior: cartea de vizita a casei dumneavostra !
Intr-adevar, usa de exterior reprezinta o carte de vizita a casei: culoarea, materialul si eventual accesoriile impun anticiparea stilului de viata al proprietarului. O usa simpla nu denota neaparat lispa de posibilitati financiare: ea poate fi pur si simplu in concordanta cu personalitatea colectiva a celor ce locuiesc acolo. Poate nu doresc sa atraga atentia prea mult asupra casei sau apartamentului, poate nu le sunt pe plac usile cu prea multe ornamente. La polul opus, usile, care prezinta modele sofisticate si manere cu ajutorul carora se bate la usa, pot trada opulenta interiorului, atat in sensul bunului gust cat si invers. Acestea atrag foarte mult privirile si par sa spuna ca proprietarul are cu ce se lauda.Fiind o achiziţie pe termen lung, alegerea uşii de intrare trebuie făcută in aşa fel incat să ţină cont de principalele aspecte: siguranţă, rezistenţă şi design.
La achiziţionarea unei uşi de intrare pentru casa trebuie avute in vedere mai multe aspecte, constructive şi funcţionale: sistemul constructiv fiabil (protecţia la intemperii, calitatea acoperirii, calitatea sistemului de balamale, posibilitatea de reglare pe mai multe direcţii), gradul de termo şi fono izolare, nivelul de securitate şi aspectul estetic (model armonizat cu tema arhitecturală a faţadei casei). In ceea ce priveşte materialele din care se realizează uşile de intrare pentru case, tradiţia se indreaptă către lemn (colectia PORTA DOORS, WROCLAW si GDYNIA). Fie ca sunt executate din lemn de pin sau lemn de stejar, aceste usi confera eleganta si stil casei dv. Ele pot fi comandate atat in varianta simpla cat si in variante cu supralumini laterale si superioare.
O usa de intrare in casa mai mare confera un aspect mai impozant locuintei. Designul acesteia trebui sa tina cont de arhitectura casei iar culoarea usii trebuie sa fie in ton cu culoarea ferestrelor.
Pentru o siguranta mai sporita, recomandam usile pentru exterior din colectia PORTE PRIMAVERA. Clasificarea acestora in clasa antiefractie 3 le recomanda ca varianta sigura pentru siguranta casei dv !
ATENTIE ! manerele folosite pentru usile de exterior trebuie sa fie din clasa celor rezistente la intemperii. Recomandam manerele placate cu zirconiu la care durata de utilizare este de minim 20 ani.
CULOAREA trebuie sa fie aproximativ aceeasi ca la usile din interiorul casei sau in ton cu interiorul. Colectia de usi pentru intrare in apartament PORTA DOORS, AGAT; OPAL si QUARTZ va ofera posibilitatea sa alegeti aceeasi culoare atat pentru usile de interior cat si pentru usa de intrare, oferind diferite variante pentru ambele colectii.
SIGURANTA usii de intrare in apartament ar trebui sa fie criteriul principal la alegerea acesteia. Usile de intrare in apartament sunt clasificate dupa timpul de efractie necesar pentru deschiderea acesteia. Clasificarea incepe de la Clasa 1 antiefractie si se termina cu Clasa 6 antiefractie (usile blindate). Sunt mai multe elemente care definesc clasa de antiefractie a unei usi iar cele mai importante sunt: sistemul de inchidere; sistemul de siguranta al balamalelor; cilindrul de deschidere si tipul manerelor. Pentru o siguranta sporita recomandam colectia PORTE PRIMAVERA usi de intrare in apartament din clasa 3 antiefractie.
Pentru alte intrebari si sugestii privind usile de intrare pentru case si apartament va rugam sa ne scrieti pe adresa office@casa-concept.ro