Casa perfectă este acea casă frumoasă care arată bine, dar înainte de acest aspect este casa în care te simți bine. Asta înseamnă că prin modul în care este amenajată casa răspunde tuturor nevoilor pe care le are familia care o locuiește. Astfel cel mai importat lucru de care să țineți cont atunci începeți renovarea este: casa organizată și amenajată în funcție de familie. Pentru acest motiv fiecare dintre noi este mult mai interesat să își amenajeze casa și tot pentru acest motiv camerele de hotel, de exemplu, oricât ar fi ele de frumoase, sunt complt lipsite de acel ceva care transforma o casă în acasă.

Primul lucru ce trebuie făcut este alegerea unor produse de mobilier de calitate. O casă confortabilă, prietenoasă și funcțională este o casă în care locuiesc oameni, cu nevoile lor, nu mobila. Casa nu trebuie mobilată niciodată excesiv. Alege mereu un mobilier de buna calitate. Este o investiție pe termen lung, rezistent și de cele mai multe ori și foarte frumos.

Ia în considerare obiecte multifuncționale! Acesta este un truc foarte practic.

Un obiect multifuncțional înseamna economie de spațiu și un plus de confort. În plus piesele de mobilier multifuncțional se pretează pentru toate încăperile. Nu poate să existe o casă practică fără o masă extensibilă sau pliantă sau fară o canapea care se poate transformă în pat.

Nu căuta să fii în pas cu moda în ceea ce privește decorațiunile interioare. Unul din cele mai bune trucuri folosit de un design de interior este acela de a te inspira din tendințe, dar punerea lor în aplicare trebuie să urmărească nevoile reale ale familiei, trebuie filtrat prin gustul și personalitatea celor care locuiesc în casă. Fiecare trend vine cu piesele sale de referință. Este absurd să îți imaginezi că în fiecare an o să schimbi culoarea pereților sau unele piese de mobilier pentru că nu mai sunt ”la modă”. Nu gândește nimeni așa!

Un truc practic este să folosești pentru decorarea pereților soluții care se pot modifica și schimba ușor. Vopselurile lavabile, cele special concepute pentru interior, care suporta aplicarea unui nou strat sau tapetul care se montează și care se dă jos ușor, trebuie sa fie prima alegere.

Folosește culoarea și lumina. Cele doua amănunte sunt esențiale în designul interior. Culoarea îmbracă și dă viață casei. Colorează fiecare camera altfel, folosește pentru fiecare cameră accente de culoare diferite. Variația dă iluzia spațiului și este tonică. În ceea ce privește lumina, aceasta este cea care dă adâncime, care conturează spațiul și care poate schimba complet imaginea unei camere dacă este pusa să “lucreze” în folosul tău.

Este mai puțin complicat decât crezi. Camerele mici pot fi făcute să pară mai mari decât sunt, camerele prea lungi sau prea inalte pot sa fie extrem de practice cu foarte mici artificii. În plus respectă regula de aur: nu aglomera casa. Casa este facută să locuiești tu în ea, nu mobila ta!