Parchetul laminat este unul dintre cele mai frumoase tipuri de pardoseală care pot fi instalate la un preț accesibil. Acest tip de pardoseală constă în cea mai mare parte din lemn, este rezistent la arsuri, zgârieturi și căldură și este foarte ușor de întreținut. Înainte de a începe instalarea pardoselilor laminate, nu uitați să lăsați cutii de parchet nedeschise în camera în care vor fi instalate, astfel încât laminatul să aibă șansa de a se aclima.
1. Pentru acomodarea la climatul camerei în care se va monta, parchetul se depozitează în aceasta cu cel puțin 48 de ore înainte de începerea procesului de montaj.
2. Este interzisă montarea parchetului în zone cu umezeală ridicată.
3. Procesul de instalare
4. Indicatii pentru instalare
5. Nu se fixează de șapă
6. Se montează pe o suprafață maximă de 10x8m fără a se folosi praguri de trecere.
7. Șapa trebuie să fie nivelată, curată și rigidă.
8. Ordinea instalării de jos în sus este: șapă – folie izolatoare împotriva umezelii – folie antifonică – parchet.
9. Montarea parchetului se face pe lungimea direcției de incidență a principalei surse de lumina naturală din camera.
10. Pregățiți cel puțin patru pachete de parchet și amestecați plăcile din acestea când le montați.
11. Tăiați primul rând astfel încât ultimului rând să îi corespundă o lățime de cel puțin 5cm.
12. Îndepărtați click-ul dinspre perete al plăcilor din primul rând.
13. Măsurați cu atenție ultima placă din rând pentru a minimiza pierderile. Restul ce vă rămâne din ultima placă se va folosi pentru începerea rândului următor.
14. Montarea primului rând: introduceți placa la un unghi de aproximativ 25 grade în cantul celeilalte plăci și coborâți placa încet pentru a realiza fixarea.
15. Montarea primului rând: așezați plăcile în linie dreaptă punând pe capetele acestora adeziv pentru fixare. Așezați o greutate peste plăci până la uscarea adezivului.
16. A. Prima dată îmbinați toate plăcile de pe rândul doi pe lățime apoi așezați-le pe cantul primului rând fără a le fixă.
B. Acum începeți să le fixați pe lungime începând din partea stânga către dreapta, ca un fermoar. Pentru a face aceasta:
a. ridicați plăcile;
b. împingeți placa până se introduce tot click-ul;
c. lăsăți placa în jos pentru fixare.
17. Fixați placă cu placă prin introducerea fiecăreia la un unghi de aproximativ 25 grade în cantul primului rând și lăsăți în jos pentru fixare. Nu mai este nevoie de adeziv.
18. Folosind distanțierele fixați rândurile montate de perete și asigurați-vă că nu există denivelări la nivelul îmbinărilor.
19. ATENȚIE!
Dacă nu puteți să înclinați plăcile de parchet (în zonele ușilor, radiatoarelor etc.) pentru a realiza fixarea acestora tăiați marginea proeminentă a cantului, aplicați puțin adeziv peste acesta și apoi îmbinați ca în imagine.
20. Pentru zonele în care se află țevi de căldură, dați găuri în placa de parchet cu ajutorul unei bormașini astfel încât țevile de căldură să pătrundă prin acestea. Cu ajutorul unui ferăstrău tăiați placa de parchet pe care o veți lipi după îmbinarea cu țevile de căldură.
21. Pentru montarea în zona ușilor se vor folosi distanțiere de minim 15mm.
22. Pentru a măsură exact lățimea ultimului rând așezați o placă peste ultimul rând montat, poziționată identic cu aceasta. Așezați o placă peste ele, pe care o apropiați de perete și apoi trasați după această linia de tăiere.
23. Prima dată instalați clema pentru plintă în perete iar apoi prin apăsare fixați plinta de aceasta. Clemele de plintă se montează la 50 cm distanță una față de cealaltă.
24. Instalarea profilelor de trecere și capăt: se fixează sistemul de prindere în șapă și apoi se presează profilul dorit.
Comenteaza